3D-object en augmented reality voor de bouw

Een 2D-plattegrond is al zo oud als de weg naar Rome. En ook een 3D-afbeelding is in veel gevallen al standaard. Maar echt realistisch zijn deze vaak niet. Viewmaker helpt bouwbedrijven de volgende stap te zetten en maakt 3D-beeld en augmented reality bereikbaar voor een groot publiek. 

3D-objecten

Een huis laten bouwen doen de meeste mensen maar éénmaal in hun leven. Dus áls ze dat doen, moet het ook echt perfect zijn. Om de juiste keuzes te kunnen maken voor het bouwen van hun droomhuis, kan een 3D-object van grote waarde zijn. Daarmee kunnen mensen om hun huis heen lopen, de indeling zelf ervaren als ze door de kamers lopen en cruciale keuzes maken in het proces. 

Augmented reality voor bouw

Bij 3D-objecten maken we een huis zichtbaar dat nog niet is gebouwd. We kunnen echter nóg een stap verder gaan met augmented reality. Daarbij kunnen eigenschappen of objecten worden geplaatst binnen een bestaande omgeving. Het is bijvoorbeeld dé manier om uw klanten te laten zien hoe een specifieke vloer, muurafwerking of zelfs keukenfrontjes eruit gaan zien in de ruimte. Zeker wanneer het gaat om een verbouwing of een aanbouw is dit een zeer praktisch toepasbare tool, waarmee u uw klant meerwaarde biedt en uiteindelijk uw omzet verhoogt. Want de toekomstige situatie realistisch weergegeven zien in de eigen woning brengt het eindresultaat écht binnen handbereik. 

Lage investering, hoge opbrengst

Viewmaker maakt innovatieve beeldoplossingen bereikbaar voor elke ondernemer. Ons eigen team van fotografen, 3D-specialisten en developers zorgt voor een optimaal resultaat. Grote investeringen doen in software is niet noodzakelijk – Viewmaker heeft een eigen app ontwikkeld, waarmee u de augmented reality-toepassingen kunt laten zien aan uw klant. Natuurlijk is het altijd mogelijk om deze app in uw eigen huisstijl te ontwerpen of om de 3D-beelden te integreren in uw website. De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos. 

Meer weten over de mogelijkheden voor de bouw?

Wilt u met uw bouwbedrijf uw klanten een visuele ervaring bieden die veel verder gaat dan een bouwtekening? Kies dan voor 3D-objecten of augmented reality van Viewmaker en verhoog de betrokkenheid van uw klanten én uiteindelijk uw omzet. Neem contact met ons op voor een afspraak. We vertellen u graag alles over de mogelijkheden voor uw bedrijf!