Productfotografie

Salesboost dankzij productfoto’s

Een virtuele tour en prachtige productfoto’s zorgen bij ABF voor een salesboost. Viewmaker heeft al meer dan 51.000 foto’s gemaakt en voegt nog maandelijks foto’s toe aan de webshop van deze internationale groothandel in kogellagers en elektromotoren.

Toegevoegde waarde

Bij ABF wordt het bewijs geleverd dat goede productfoto’s niet alleen mooi zijn, maar ook de sales verhogen. "We zien dat de producten waarvan Viewmaker-foto’s in de webshop plaatst, vaker worden verkocht dan de artikelen zonder foto’s", aldus Arjen van Beek, Marketing Manager bij ABF.

Ook intern worden de beelden zeer gewaardeerd. De ABF medewerkers gebruiken de foto’s als ze op zoek zijn naar detailinformatie van producten in hun enorme assortiment.

Virtuele tour en productfoto’s

"Het up-to-date houden van webshop is een ongoing proces. Samen met Viewmaker hebben we één van de grootste databases met froductfoto's van kogellagers en elektromotoren opgebouwd." vervolgt van Beek trots.

Na het maken van een virtuele videotour, waarin het menu van de webshop is geïntegreerd, stopte Viewmaker niet: ongeveer tachtig uur per maand zijn we ter plaatse aanwezig om de nieuwste producten te fotograferen. "Met meer dan 120.000 producten die we uit voorraad leveren, is er nog genoeg te doen", lachte van Beek. Viewmaker staat klaar om ook met -deze foto's weer te zorgen voor een groei in online sales. 

Check de webshop van ABF voor meer informatie over hun producten op abf.store